2019 4/2

Slaktmognad och hantering lamm!

Välkomna till HKScans workshop och träningsdag i Skåne! Vi blandar teori med praktiska övningar ute på gård. Vi får höra Marie Gardesson berätta om sin produktion av cirka 1 600 slaktlamm per år. Mycket av lamningen sker i maj ute på bete.

Lär dig mera om bland annat hantering, slaktmognad och köttkvalitet. En bra hantering och planering ökar tidseffektivitet och djurvälfärd. David Williams, nöt- och lammproducent med rötterna från Australien, håller i dagens övningar tillsammans med Elisabeth Svensson och Anna Månsson från HKScan Agri. Samling kl 10:00 och avslut senast kl 13:30. Grillad hamburgare till lunch. Tänk på att ha med oömma kläder och rena stövlar.

Datum och plats
Fredag 1 mars hos Marie Gardesson, Näsby gård, utanför Skurup. Vi startar kl 10:00 och avslutar cirka kl 13:30.

Anmälan och kursavgift
Anmälan sker via www.hkscanagri.se senast 26 februari.

I kursavgiften ingår tryckt kompendium där all fakta finns att gå tillbaka till. Kursen kostar 250 kr + moms och faktureras i efterhand. Du måste ha ett leverantörsnummer hos HKScan för att kunna delta på kursen (eller stäm av med Elisabeth så ordnar vi kontant betalning på plats).

Vid frågor går det bra att kontakta Elisabeth Svensson tel 044-19 40 63 eller e-post elisabeth.svensson@hkscan.com

 

Väl mött till lärorik och inspirerande träff med mycket coaching!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.