2019 1/3

Marknadskommentarer vecka 10

Gris
Anmälan följer plan och överståendesituationen efter ombyggnaden av slakteriet i Kristianstad blir bättre för varje vecka. Dock är marknadssituationen ansträngande. I kvartal 1 saknar vi både grill och julmatstraditioner och jämför vi kvartal 1 med samma period föregående år viker konsumtionen. Dessutom har priserna på den internationella marknaden för de detaljer på grisen som vi exporterar kraftigt sjunkit. Noteringen är dock oförändrad vecka 10.

Nöt
Marknadssituationen på nötkött fortsätter positivt och vi har bra situation på de flesta styckningsdetaljer om än litet överskott på par ädlare detaljer så som ryggbiff.

Inköparna på HKScan Agri har under de senaste veckorna besökt många gårdar med avelstjurar och är ni intresserade av att köpa en tjur så kontakta din inköpare. Vi förmedlar tjurar av alla raser över hela landet. Notering oförändrad vecka 10.

Lamm
Vi repeterar samma budskap som i senaste marknadskommentaren: Vår lansering av ”Styckmästarens utvalda” säljer riktigt bra och vi behöver därför omgående fler lamm till slakt! Ring Slaktanmälan tel: 0771-500 500.

Notering på lamm höjs vecka 10 med 1 kr/kg (ord lätt 1,50 kr/kg) samt kontraktstillägg enligt plan går upp 1 kr/kg.

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, HKScan Agri, Marknadskommentarer, Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.