2019 6/3

Invigning efter ombyggnationen i Kristianstad

Under tisdagen den 5 mars klipptes bandet när HKScans nyrenoverade och moderniserade anläggning i Kristianstad invigdes.

På plats på för invigningen fanns Sofia Hyléen Toresson, Tero Hemmilä, stora delar av projektledningen, personal från anläggningen, samt externa intressenter från bland annat Kristianstads kommun och LRF.

Invigningen, som modererades av Ylva Swenzén, inleddes med att Ylva hälsade alla välkomna. Därefter hälsades Tero Hemmilä välkommen, både som nytillträdd VD för koncernen, men också till sitt första besök i Kristianstad. I sin inledning passade han på att berätta kort om sig själv, men tonvikten låg på ombyggnationen som nyligen genomförts – ett projekt som han benämnde som ”State of the art project” som vi ska vara mycket stolta över. Det är en investering som förbättrar både vår arbetsmiljö, livsmedelssäkerheten och ökar effektiviteten i produktionen.

Efter Tero berättade Sofia Hyléen Toresson kort om anläggningens historik och att det faktiskt är Sveriges största anläggning för gris. Här produceras 250 olika kött- och charkprodukter och under 2018 levererades hela 1 miljon julskinkor härifrån. Med sina 700 anställda är det här en av Kristianstads största privata arbetsgivare och många får sin första anställning här tack vare de sommarjobb som erbjuds. Stadens kommunalråd, Pierre Månsson, och näringslivschef Pernilla Blixt, som också deltog på invigningen underströk betydelsen av HKScans verksamhet och de arbetstillfällen som ges till både de anställda på anläggningen, men också till alla de underleverantörer som finns i regionen.

Titta gärna på dagens inslag av Lantbruksnytt som gjorde en exklusiv intervju med Sofia Hyleen Toresson, klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan, HKScan Agri, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.