2019 10/5

Marknadskommentar vecka 20

Gris
Försäljningen står och väger lite, avhängt vädret. Kallt och kyligt väderläge innebär mindre grillning hemma hos konsument. Än så länge fullt hanterbar balansläge genom befintliga affärer. Notering oförändrad vecka 20.

Nöt
Samma inverkan av vädret på efterfrågan på ädla detaljer men övergripande bra läge i försäljningen och i nötaffären. Nu postas breven och planeringslapparna för slaktplanering kvartal 3. Noteringen oförändrad vecka 20.

Fortsatt bra efterfrågan på livkalv, anmäl dina kalvar idag via telefon 0771-500 500.

Får och lamm
Vi styckar på mer än plan, bra efterfrågan rakt över på lamm just nu! Fortsatt bra drag på framförallt entrecote, lammracks och ytterfilé på sortimentet Styckmästararens Utvalda från Scan.

Nu pågår Ramadan och efterfrågan på får har ökat och är högre än vi brukar ha vid denna tid på året. Vi höjer noteringen 1 kr/kg vecka 20 och låter denna höjning bestå tom vecka 24. Kontakta Slaktanmälan för anmälan av får på telefon 0771-500 500.

Fin utnämning
Under fredagen den 26 april annonserades ”Årets Butcher” i tävlingen the Butcher Prize. Vinnaren 2019 är Scans egen styckmästare Benny Granqvist som med sin passion att inspirera, utbilda och enbart leverera det allra bästa, kammar hem förstaplatsen. Stort grattis!

Med följande motivering har juryn utsett Benny som vinnare och Årets Butcher:

”Vi tycker att Benny är en otroligt värdig vinnare av vårt pris! Han når ut med sin kunskap till många, hjälper en stor industri att kännas mer mänsklig och kan med sin enorma passion fortsätta att inspirera och förhoppningsvis sprida sin kunskap till både restauranger, butiker och privatpersoner.”

The Butcher Prize är ett pris som skapats av Lively Wines och Schwarz Wein i syfte att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion. Förhoppningen är också att kunna visa på all den kunskap som finns runt om i Sverige och prisa de som genom sitt hantverk lyckas inspirera och förändra vår köttkonsumtion. I juryn för tävlingen sitter krögaren och kändiskocken Christian Hellberg, matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo och författare till boken ”Meat cravings”.

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.