2019 22/5

Välkommen till lammkväll i Långaryd!

Tema: slaktmognadsbedömning av årets första pälslamm och tillväxt lamm på bete med kraftfoderautomat

Måndag 1 juli ses vi hos Marcus och Victoria Gustavsson, Nybyvägen, Långaryd. Gården har ca 30 vita korsningstackor och 100 pälstackor. Lamning sker i två omgångar, februari respektive skiftet mars-april. Pälslammen släpps tidigt ut på bete runt 10-15 april och är reda för slakt i juli-september. Gården kombinerar kött och skinnproduktion på ett utmärkt sätt.

Vallberga Lantmän och Tranås skinnberedning medverkar! David Williams kunnig nöt- och lammproducent med rötterna i Australien medverkar i passet om hantering och slaktmognad tillsammans med Elisabeth Svensson från HKScan.

Program
kl 17:30-18:00                   Drop in med grillad hamburgare

Kl 18:00-18:15                   Gårdspresentation

Kl 18:15-20:00                  Praktisk genomgång av hantering, slaktmognad.
Vi bedömer lamm i par om två och två. Lammen vi kikar på kommer att sändas till slakt efter kursen och vi mailar ut resultatet. Vi bedömer både pälslamm och köttraslamm.

Kl 20:00- 20:30                 Kort info från Vallberga Lantmän, Tranås skinnberedning samt vi kikar på kraftfoderautomat på bete (för de som vill, annars går det att avvika efter slaktmognadsträningen)

Anmälan och kostnad
Det kostar 250 kr + moms per deltagare att vara med på. Är du leverantör till HKScan så betalar du via faktura. Nya leverantörer kan ta med kontanter så får du ett kvitto på plats. Anmälan sker till Elisabeth Svensson, HKScan senast 27 juni via tel: 044-19 40 63 eller e-post elisabeth.svensson@hkscan.com

 

Hoppas vi ses!
Vägning 11 maj 
 
HKScan
Elisabeth Svensson
Kristina Atterback
Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.