2019 23/8

Marknadskommentar vecka 35

Gris
Vi är nöjda med sommarens försäljning av kött och chark, just nu är vi i mellansäsong sommar – höst. Nu har vi påbörjat produktionen av julskinkor. Notering vecka 35 oförändrad.

Nöt
Vi är lite i bryttiden mellan sommar och höst försäljningsmässigt. Försäljningen av KRAV går bra, hör av dig ifall du vill justera i din KRAV-anmälan och lämna tidigare eller fler djur. Notering oförändrad vecka 35.

Idag postas planeringsanmälan för sista kvartalet – håll utkik i brevlådan nästa vecka!

Lamm
Sommaren har gått mycket bra i försäljningsmässigt, dock har vi haft bekymmer med lägre tillväxt på årets beteslamm och mycket rörelse i anmälan. Vi märker nu av en ökad import av lammkött som pressar marknaden. Vi har utrymme för anmälan av lamm i september, får är fulltecknat, ring gärna Slaktanmälan tel 0771-500 500. Notering lamm sänks 1 kr/kg vecka 35.

Hudboden ber alla att tänka på:
-återtags skinn MÅSTE ha signalmärke ”återtag hud” vilket beställs i god tid innan slakt av Slaktanmälan eller via internettjänsten
-korrekt följesedel till berederi ska medfölja transportör (den med flera delningsbara blad, skriv inte ut via nätet)
-inköpta djur som du sänder till slakt ska märkas med vitt signalmärke där ditt leverantörsnummer HKScan är tryckt, beställs av Slaktanmälan

Köttguiden
Vi får mycket positiv respons för vår köttguide på nätet, kolla gärna och tipsa dina vänner och kollegor. Klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.