2019 11/10

Marknadskommentar vecka 42

God efterfrågan ger ytterligare höjning
Vi ser en fortsatt förbättrad efterfrågan på svenskt griskött. Därför höjer vi noteringen vecka 42 på slaktgrisar med 25 öre/kg. Noteringen för smågrisar höjs med 15 kr/st. Vi tar även fortsättningsvis gärna emot slaktsugga, kontakta slaktanmälan telefon 0771-500 500 eller lägg in anmälan via internettjänsten.

Nöt
Normalt oktober tempo på försäljningen med lite extra fart på färsen. Tack för bra samarbete kring planeringsanmälan, vi är nu klara med årets sista planeringsanmälan. Slakten har ökat både 2018 och 2019 men ändå är väntetiden till hämtning av slaktdjuren tämligen oförändrad. Vi är inte nöjda med den väntetid som råder och vi jobbar hårt för att komma i bättre läge. Vi fortsätter be om ert tålamod och hjälp med att hålla uppgifter om anmälan uppdaterad och korrekt. Notera att KRAV-nöt har nästintill normal hämtningstid nu. Notering vecka 42 oförändrad.

Lamm
Styckmästarens Utvalda säljer fortsatt mycket bra. Helfallsmarknaden är stabil. Notering oförändrad vecka 42. Vi har många nya leverantörer som kontaktar oss just nu vilket vi välkomnar! Ring lokale inköparen ifall du har lamm att sälja på telefon 0771-500 500. OBS lammen måste väga 40-42 kg eller mer för att vara leveransklara. Små lamm hjälper vi gärna till att förmedla för slutgödning.

Följ gärna #höstlamm i sociala medier eller på www.höstlamm.se. Fråga efter svenskt lamm i butik!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.