2019 15/11

Marknadskommentar vecka 47

Gris

Full fokus på julproduktion. Första julskinkan är levererad till butik. Vi önskar en lång julhelg! 😉

Noteringen är oförändrad nästa vecka.

Nöt
Våra inköpare fortsätter att bemanna Slaktanmälan även under vecka 47 och tar emot din planering av nötslakten vecka 3 tom vecka 13. Vi sänder ingen pappersanmälan denna gång utan ser fram emot ett samtal där vi stämmer av hur lagd anmälan ser ut. Notering vecka 47 oförändrad.

Hör av dig ifall du kan sätta in kalv som dricker mjölk, ring kalvförmedlingen tel: 0771-500 500.

Lamm
Marknaden är stabil dock har ändringarna av anmälan tagit fart igen. Tänk på att väga lammen i god tid och justera anmälan, så fort du vet att planen inte håller. Det är svårt för oss att hitta nya lamm ifall många tar bort sin anmälan tisdagen före slaktveckan. Notering oförändrad vecka 47.

Tips! Vinterlammsförmedlingen är fortfarande igång. Vi har köpare som har plats för fler lamm! Ring din inköpare.

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.