2019 29/11

Marknadskommentar vecka 49

Gris
Oförändrat läge, vi följer planen inför jul och nyår och har som mål en så lite överstående som möjligt i januari. Notering oförändrad vecka 49.

Vi är glad och stolta för utmärkelsen som vi nyligen tog hem i den årliga blindtesten av julskinkor tillsammans med Österlens grisproducenter. Stort tack!

Nöt
Oförändrat på marknaden, det vill säga stabilt. Tack för alla samtal angående slaktplanering kvartal ett som vi har fått via telefon senaste veckorna. Notering vecka 49 oförändrad.

HKScan inför en transportrabatt vid inköp av livkalvar genom HKScans livkalvsförmedling. Kalven ska gå till ungnötsuppfödning. Rabatten är 200 kr/kalv och gäller för insättning av kalv vecka 49 – 51. Kontakta livkalvförmedlingen tel 0771-500 500 för beställning och information. Välkommen att höra av dig!

Lamm
Vi har stort intresse från kunderna. Vi tar gärna mera lamm i anmälan. KRAV-lamm behövs från vecka 3 och framåt. Ring Slaktanmälan tel: 0771-500 500.

Notering lamm höjs 2 kr/kg, KRAV-lamm 0,50 kr/kg. Tillägg pälsskinn justeras till 220 kr/st för utsorterade godkända skinn.

Trevlig första advent!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.