2019 13/12

Marknadskommentar vecka 51

Gris
God efterfrågan inför jul och vi ser positivt på 2020. Det är underskott på smågrisar för närvarande, vi inför ett marknadstillägg vecka 51 med 10 kr per smågris. Övriga noteringar oförändrade.

I ett test av olika julskinkor ger Aftonbladet Scans Gourmetskinka bäst i test!

 
”Så vacker! Det är som om en Walt Disney med julfeeling tecknat den här lyxskinkan. Juryn blir nästan mållös av prakten och konstaterar helt kort att här är vi nära perfektion vad gäller såväl balansen mellan torrhet och saftighet som sältan och fläskigheten. Den här har knorr på smaken! Tre testare ger fem plus och detta är allas favorit.”

 

Nöt
Oförändrat på marknaden. Fortsatt bra efterfrågan på ädlare detaljer. Över jul- och nyår är slakten lägre pga helgdagar, vi kommer därmed ha oförändrat läge kring överstående men vi räknar med att situationen blir förbättrad under kvartal ett.

Lamm
Fortsatt god efterfrågan och försäljning! Vi har en del sena avhopp i anmälan som orsakar huvudbry för oss. Tänk på att väga lammen i god tid och ändra i din slaktprognos. Notering vecka 51 höjs 1,50 kr/kg på lamm. KRAV-lamm höjs 50 öre/kg.Vecka 52 och vecka 1 är slakten av får och lamm begränsad pga helgdagar. Vecka 2 och framåt vill vi gärna ha så många lamm som möjligt!
Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.