2020 3/4

Uppdatering med anledning av Covid-19

Nu kan vi summera tre extraordinära veckor på grund av situationen med Covid-19. Vi arbetar intensivt med att hantera efterfrågan på bästa möjliga sätt och därigenom tillgodose våra kunder och konsumenter med kött-, chark- och smörgåsmatsprodukter. Under vecka 12-14 har vi märkt av en markant ökad efterfrågan från Dagligvaruhandel medan Restaurangförsäljningen nästan stannat av helt. Totalt sett har efterfrågan på våra produkter ökat de senaste veckorna och då främst på falukorv, köttbullar, hamburgare, Bullens pilsnerkorv och färs.

Vi har en stabil slakt och styckning på både gris och nöt och våra charkfabriker fungerar väl. Det ska understrykas att även om vi har bra stabilitet i vår produktionsverksamhet så befinner vi oss i en situation där vi har en markant ökad sjukfrånvaro jämfört med ”normalt” läge. Distributionen fortlöper utan större störningar och materialflödet in av exempelvis kryddor och film är under kontroll.

Slutligen vill vi skicka med följande allmän information och råd:

 

  • Vad kan jag göra för att skydda mig från Corona?
    Bedöm behovet av besök på gården, minimera där möjligt och undvik själv större folksamlingar, håll avstånd till andra personer. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten, torka med papper (inte flergångs textilhanddukar). Undvik att röra vid ansikte eller ögon.
  • Coronaviruset och djur
    Det finns flera olika coronavirus hos olika djur, men de smittar normalt inte människor. Det nya coronaviruset smittar bland människor, men det finns inget som tyder på att det kan smitta från människa till djur, eller att djur kan bli sjuka i covid-19.
  • Skyddskläder till transportörer
    Tänk på att om gårdens overaller/stövlar skall användas av transportören vid utlastning så måste de vara nytvättade alternativt kan transportören tillåtas använda sina egna kläder och skor. Precis som alltid gäller att transportören inte går med in i stallet, dels för att minska smitta till djur men även i nuläget för att undvika närkontakt med leverantören.
Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.