2020 6/4

Information om kontrollavgift slakt

Som vi tidigare har skrivit om på bloggen, https://www.hkscanagri.se/2019/01/15/tva-forandringar-vid-arsskiftet-med-koppling-till-kontrollavgift-for-slakt/, pågår en rättslig tvist mellan Livsmedelsverket och Svenska Köttföretagen. Rättprocessen handlar om att branschen bestrider Livsmedelsverkets kraftiga höjningar på kontrollavgifter för slakt. Rättsprocessen har pågått i mer än två år nu. Svenska Köttföretagen har som ambition att vinna rättprocessen och driver ett krav på skäliga kontrollavgifter på kött för den svenske djurproducenten. Svenska Köttföretagen menar att kontrollavgiften bör gå tillbaka på marknadsmässiga nivåer som inte missgynnar det svenska köttet jämfört med import. I väntan på domslutet införs efter hand de höjda kontrollavgifterna som Livsmedelsverket aviserar för att inte riskera att behöva ta in pengar retroaktivt på redan slaktade djur.

 

Så här blir de nya kontrollavgifterna för de olika djurslagen från vecka 15 år 2020:

 

Djurslag Kontrollavgift Förändring
Gris 26 öre/kg
Nöt 39 öre/kg 9 öre/kg
Lamm/får 103 öre 9 öre/kg

 

Kontrollavgifterna, ”officiell köttkontroll”, ser du som ett avdrag i slutet av din självfaktura. Kontakta din inköpare på HKScan Agri ifall du har frågor. Du når dem via växeln 0771-500 500.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.