2020 15/4

Tips och planering av betessäsongen 2020

Det finns som vanligt ett stort behov av att stanna upp och tänka till och göra en strategi inför betessäsongen. Ifjol var inledningen torr men sedan vände det för de flesta och blev en säsong med mycket bete som djuren inte hann med att konsumera, vilket gav förvuxna beten. Lammen växte inte optimalt och hade spridda slaktutbyten. Nu vill vi skapa ett tillfälle för att ge er tips och inspiration för att lyckas så bra som möjligt med årets säsong – nu kör vi!

Seminarie via webben
Tisdag 21 april kl 10:00. Gunnar Danielsson är inbjuden expert med side-kick Elisabeth Svensson från HKScan.  

Innehåll
Allmänt om betessystem Hur fungerar det med mina djur och hagar? Att kartlägga förutsättningarna på gården och se vad som behöver göras. Betessystem med eller utan tillskottsutfodring?

Djuren Vilka djur ska ut på bete? Vad behöver de prestera? Olika betessystem till olika djurgrupper? Parasittryck? Kostnader i betesproduktionen?

Växterna och betessäsongen Hur trivs växterna med olika betessystem? Beteskvalitet och betestillväxt under betessäsongen? Hur viktig är gödsling och näringstillförsel på betet? Näringsfattiga och näringsrika jordar? Ettåriga eller fleråriga arter?

Summering och frågor

Vi använder Teams
Mötet kommer ske via uppkoppling på dator. Du kan både höra när Gunnar pratar och se presentationen. Efter du har anmält kommer du får en inbjudan med länk via e-post.

Om du känner att detta känns för tekniskt komplicerat kan du delta via telefon. Vi får då ordna så att du har bilderna i förväg via mail.  

Anmälan
Inbjudan går i första hand till en mindre utvald grupp, om det finns platser över kommer vi erbjuda dem till alla som är intresserade. Du bokar din plats genom att maila Elisa, begränsat antal platser, först till kvarn… elisabeth.svensson@hkscan.com. Ange ditt leverantörsnummer och för säkerhets skull ett mobilnummer. Seminariet är kostnadsfritt för HKScan leverantörer.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.