2020 17/4

Marknadskommentar 17

Gris
Nu går vi in i grillsäsongen och efterfrågan på griskött förbättras ytterligare, därför höjer vi i vecka 17 vår notering med 25 öre/kg i bäst betalda viktgrupp (70-99,9 kg).   

Vecka 19 inför vi ett högre viktavdrag för grisar mellan 102,9-104,9 kg. Det nya avdraget blir 30 öre för varje kg högre.  Denna ändring gör vi dels för att våra kunder uttryckt ett önskemål om att få en mer likartad storlek på de detaljer (karré och kotlett) de köper av oss och dels på grund av att vi fortsatt får anmärkningar från SLV avseende en för stor mängd tunga och långa grisar vilket ökar risk att slå i våra slaktplattformar (kontaminering).

Nöt
Efterfrågan i dagligvaruhandeln har ökat under Corona-perioden och styckmästarens utvalda säljer bra. Hög efterfrågan på nöt3:a (råvara burgare). Restaurangsidan har en låg efterfrågan just nu pga få besökare. Notering vecka 17 oförändrad.

Vi har full aktivitet i vår livdjusförmedling. Vi förmedlar som vanligt avelstjurar, beteskvigor, halvfabrikat och olika typer av mjölkdjur. Ring din inköpare så ordnar vi affären och flytt av djuren.

Lamm
Efterfrågan är god både på styckmästarens utvalda från Scan och från helfallskunder. Ramadan inleds 23 april, hör av dig om du kan öka din anmälan av utslagstackor! Kom ihåg att vi har marknadstillägg på får.

Notering på lamm höjs 2 kr/kg vecka 17. KRAV-lamm höjs 50 öre/kg.

Kom ihåg att nu är det sista dagarna för att göra slaktplanering vecka 23-31! Vi är i stort behov av din input för att i nästa steg ge säkra besked till våra kunder.

Ett gott helgtips
Lufttorkade premiumcharkuterier gjorda på rapsgris från nio svenska gårdar.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.