2020 5/5

JO, DET SPELAR FAKTISKT ROLL

En kan tycka att kött är kött, gårdar är gårdar och mat är mat. Men, när vi väljer att äta mat från våra svenska gårdar, gör vi val som faktiskt spelar stor roll för klimatet. Till exempel har nötkött från svenska gårdar upp till 60{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} lägre klimatpåverkan än det globala snittet, och svensk gris har 50 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} lägre klimatpåverkan. Scan har sedan länge arbetat med att skapa en klimatpositiv kedja hela vägen från gård till gaffel. Vi arbetar outtröttligt varje dag på bred front med hållbarhet. Det börjar med bonden på gården och hela vägen till tallriken hemma hos dig. Det handlar om produktion, foder, säsonger, djuromsorg, transporter, förpackningsmaterial och butiker.

Framförallt arbetar vi tillsammans med våra bönder, för det är redan på gården som de absolut största klimatvinsterna kan göras.

Sverige har redan en djuromsorg i världsklass med en av världens strängaste och bästa djurlagstiftningar. Men vi har ambitionen att bli ännu bättre, med hjälp av våra innovativa bönder är vi på god väg att skapa nästa generation hållbara gårdar.

Läs mera på scan.se om vårt viktiga arbete tillsammans med er leverantörer! #gårdsinitiativet #hållbarhetsgrisen #biologiskmångfald #framtidensmat #svensktkött

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.