2020 2/6

I år blir det av!?

Tillskottsutfodra dina lamm på bete!

Genom att ge en liten giva tidigt och kontinuerligt under uppfödningen gynnas våmmen och betesutnyttjandet. Lammen blir starkare och tuffare och står emot parasitangrepp och svängningar i betestillgång och kvalitet bättre. Du som uppfödare kortar ner uppfödningstiden och får iväg lammen till slakt medan efterfrågan och pris är bra.

HKScan började importera och testa automaten Advantagefeeders förra säsongen. Tekniken bygger på att djuren får slicka och pilla i sig fodret vilket gör att intaget blir begränsat trots fri tillgång. Ring Robban så berättar han mera! Tel 013-23 45 41 eller robert.nilsson@hkscan.com.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.