2020 5/6

Marknadskommentar vecka 24

Gris
Tack för bra fart i anmälan av både slaktgrisar och smågrisar. Fortsatt god efterfrågan på Scans vardagsfavoriter såsom falukorv mm. Grillvädret har varit gynnsamt vilket påverkar vår försäljning. Marknadstillägg smågris sänks med 10 kr/smågris vecka 24.

Nöt
Stabil efterfrågan inkl färs säljer bra. Tänk på att se över din planerade anmälan av boskap för sommaren men nu även för kvartal 3. Internettjänsten är nu återigen öppen för anmälan av boskap eller så är du välkommen att ringa Slaktanmälan telefon: 0771-500 500.

Vi har stort omsättning på livdjur just nu! kika på livdjurstorget eller ring din inköpare om du har djur att sälja!

Tillägg för KRAV-nöt sänks vecka 24-27 med 50 öre/kg. Vecka 28 höjer vi med 50 öre igen samt inkluderar formklass P+.

Lamm
Bra efterfrågan på vårt styckade sortiment, styckmästarens utvalda från Scan. Ramadan är över vilket inverkar på efterfrågan på helfall. Marknadstillägg lamm upphör och KRAV-lamm sänks 50 öre/kg.

Vi tar gärna fler lamm i juli och leverantörer med kontrakt är nu igång med planeringsanmälan för vecka 32-35 respektive vecka 32-39. Senast den 18 juni behöver vi din planeringsanmälan. Vi använder siffrorna för att uppdatera sälj, styckning och slaktprognos så att de blir till definitiva planer. Tack för din medverkan!

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.