2020 17/6

HKScan och Delsbo Slakteri ingår slaktsamarbete

HKScan och Delsbo Slakteri har träffat en överenskommelse om slaktsamarbete för nöt med start efter midsommar.

Med samarbetet säkerställer HKScan slaktkapacitet för nötleverantörerna i Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland och befäster sin lokala närvaro i regionen. Planen är att även slakta lamm på Delsbo Slakteri.

– Vi ser verkligen fram emot att starta samarbete med HKScan. För oss innebär det en ökad slakt, bättre beläggning och att vi stärker vår position   som det ledande slakteriet i regionen. Samarbetet är viktigt för utvecklingen av vår verksamhet och det stärker även lokalt näringsliv och       arbetsmarknad, säger Tomas Gill Operativ chef på Delsbo Slakteri.

– Vi är mycket glada över att påbörja ett samarbete med Delsbo Slakteri. Vi ser goda möjligheter för båda parter framåt och det är mycket bra att vi så snabbt kunnat säkra slaktkapacitet åt lantbrukarna i regionen och behålla vår lokala närvaro och höga servicenivå, säger Magnus Lindholm   Operativ chef på HKScan.

För ytterligare information:

Magnus Lindholm, Operativ chef HKScan 0705936290

Tomas Gill, Operativ chef på Delsbo Slakteri 0702505770

HKScan är ett nordiskt företag som producerar kött och måltider. Vi har över 7 000 yrkeskunniga medarbetare som strävar efter att servera världens mest krävande gaffel och säkerställa kvalitet genom hela värdekedjan, från gård till gaffel. HKScan producerar, marknadsför och säljer högkvalitativa och hållbart framtagna produkter av fläsk-, nöt-, fjäderfä- och lammkött samt charkuterivaror och färdigmat, med starka konsumentvarumärken som HK®, Scan®, Rakvere®, Kariniemen®, Rose®, Pärsons® och Tallegg®. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, food service, industri och export och vår hemmamarknad utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till nästan 50 länder. År 2019 hade HKScan en omsättning på 1,7 miljarder euro, vilket gör oss till en av Europas ledande producenter av kött och färdigmat.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.