Gårdsinitiativet är HKScans nästa och längsta klimatkliv hittills. Tillsammans med Sveriges gårdar, våra leverantörer så ska vi göra en av världens redan mest klimatsmarta kött- och charktillverkning ännu mer hållbar. Tanken med projektet är att belysa och skapa klimat- och miljöpositiva effekter utifrån varje gårds förutsättningar. Målet är att minska svenskt kötts klimatpåverkan och öka miljöfördelarna.
Fram till 2030 vill vi:
- Minska klimatpåverkan från kött med 20{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c}
- Öka arealer som gynnar biologisk mångfald med 5{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c}
- Minska övergödning med 20{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c}
Under sommaren och hösten kommer bloggen fyllas med inspirerande och lärorika inlägg där ni bland annat kommer att få följa med till våra pilotgårdar för att höra hur långt de kommit med sitt hållbarhetsarbete men även konkreta tips och råd på hur ni ska tänka vid utvecklingen av er framtida produktion.