2020 26/6

Marknadskommentar vecka 27

Gris
Vi har en bra efterfrågan som helhet i vår grisaffär och vi välkomnar därför nya leverantörer till oss! vi hämtar omgående. Smågrisnoteringen höjs 10 kr/st vecka 27.

Vi kommer att göra en ombyggnad i sugglinjen i Kristianstad i augusti så vi ringer just nu våra leverantörer för att gemensamt planera så att det ska fungera så bra som möjligt.

Nöt
Fortsatt god efterfrågan på svenskt nötkött och styckmästarens utvalda! Tack för ert samarbete med planeringsanmälan för andra halvåret. Notering vecka 27 oförändrad.

Vi vill påminna om att kalvförmedlingen flyttar inga kalvar vecka 28-29 men det går utmärkt att ringa och anmäla kalvar som vanligt.

Lamm
Riktigt bra drag på våra lammracks! grillarna går för fullt anar vi. Vi har en fortsatt hög slakt som tom ligger över ursprunglig plan. Notering vecka 27 sänks 1 kr/kg på märkeslamm.

Nu rullar sommarkampanj på lamm igång som innebär utökat viktintervall för bäst betalt: ordinär lätt och ordinär tung höjs så priset blir det samma som märkeslamm. Kontraktstillägg betalas för fettgrupp 3+, tänk på att noteringens fettavdrag för 3+ kvarstår.

Leverantörer med kontrakt är nu klara med sin planeringsanmälan och nu hälsas alla välkomna att höra av sig för anmälan av lamm tom vecka 39. Du kan också anmäla lamm från vecka 45 och framåt. Veckorna däremellan öppnar vi när planeringsanmälan är klar i slutet av augusti.

Sommar
Nu tar vi uppehåll med marknadskommentarerna och återkommer i augusti. Vi önskar alla en riktigt trevlig sommar och tack för ett fantastiskt samarbete under första halvåret!

Glöm inte att följa oss på Instagram! Lägg till oss idag!

Gå in på Instagram och sök ” hkscanagri_se ”

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.