2020 6/7

Nya tips om bete – betesbloggen

Då var det dags för en uppdatering av betesbloggen, en månad har gått sedan sist och förutsättningarna har snabbt ändrat sig. Betesbloggen handlar ju egentligen inte om att åtgärda brister eller korrigera fel utan om att undvika att trilla ner i groparna som finns.Värmen i halva juni och framåt påverkade kvalitetsförloppet på gräs negativt, samtidigt är vi i en viktig period där tackans mjölk minskar och lammen ska näringsförsörja sig på egen hand via bete och tillskottsutfodring.

Lite från innehållet 

Kvalitén är nu sämre på betet -> agera!

Beräkna och planera!

När kan nuvarande fållor vara på bana igen? Hur?

Tillskottsutfodring på bete inkl kalkyl

Klicka här för att läsa hela artikeln, HKScan betesbloggen juli 2020

Trevlig sommar//Gunnar Danielsson och Elisabeth Svensson

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.