2020 14/8

Marknadskommentar vecka 34

Gris
Fortsatt stark hemma-marknad och försäljning. Produktionen med slakt och styckning rullar på utan störningar. Notering oförändrad vecka 34.

Nöt
Nu drar skolor och offentlig sektor igång och det påverkar vår avsättning positivt. Samma som på gris att vår produktion flyter på och går nu upp i volym. Notering oförändrad vecka 34.

Vi köper gärna livkalvar och vi har redan hög fart och intresse kring dikalvar. Kontakta din inköpare, telefon 0771-500 500.

Lamm
Vi säger välkomna till alla som vill anmäla och leverera lamm. Vi har fått flera nya leverantörer under veckan och det är vi glada för! Ledigt utrymme finns vecka 35-38 för anmälan av lamm.

Våra djurtransportörer har haft det besvärligt att få in rätt antal transportplanerade djur under vecka 33 – hoppas vi kan hjälpas åt så att vi inte hamnar i situation där kund blir utan sina produkter! Väg lammen i god tid och justera i anmälan och ta hem djuren i tid inför aviserad hämtning. Hör av dig till oss om du vill ha mera tips och hjälp om vikter och planering.

Vecka 34 återgår vi till normal betalning för Märkeskvalitet och Ordinära Lamm. Märkeskvalitet sänks 1,50 kr/kg. Kampanj med kontrakstillägg för 3+ lamm avslutas.

Fortsätt gärna grilla!
Det vackra vädret är perfekt för sen-sommar grillning. Tips och inspiration finns på scan.se, klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.