2020 28/8

Marknadskommentar vecka 36

Gris
Vårt arbete med att öka volym av gris år 2021 fortskrider – hör av dig om du kan öka din produktion eller inte är leverantör idag!

Vi sänder uppdaterad information inom kort till er som brukar slakta suggor med anledning av den kommande ombyggnationen av sugglinjen i Kristianstad som äger rum i september.

Notering oförändrad vecka 36.

Nöt
Försäljningen av nötkött är fortsatt bra! Kontrollera gärna din anmälan så antal djur och djurkategori stämmer. Vi ökar nu slakten enligt plan.

Just nu gör vi extra slag för att uppmana er till att dräktighetsundersöka dikorna! De som inte är dräktiga kan med fördel bytas ut till inköpta, dräktiga. Vi hjälper gärna till! Vi köper även gärna fler livkalvar i vår kalvförmedling.

Notering oförändrad vecka 36.

Lamm
Vi går in i hösten med ökad anmälan men även ökad slakt. Några detaljer börjar bygga lager men överlag en ljus försäljningssituation på kött. Skinnmarknaden flaggar för ytterligare nedgång och svårighet med avsättning och efterfrågan. Tillägg för pälsskinn (lamm av rasen Gotland) sänks tyvärr vecka 40. Ny nivå vecka 40 blir 175 kr/godkänt skinn. Vi kan inte i nuläget säga hur länge tillägget gäller utan vi får återkomma senare här på bloggen.

Notering lamm vecka 36 sänks 1,50 kr/kg.

Test av nytt verktyg och arbetssätt
HKScan har skaffat ett nytt verktyg för planering och optimering av intransporter av slaktdjur. Vi kommer nu att genomföra en pilot i Lammhult för att se hur vi på bästa sätt drar nytta av det nya verktyget. Testet kommer att omfatta nöttransporter och pågå i 6 veckor. Ambitionen är att man har kvar samma transportör som tidigare men någon gång kan det bli en annan som hämtar djuren vilket i så fall meddelas innan hämtningen.

Vi jobbar ständigt med att se över, utveckla och förbättra våra processer. Förhoppningsvis kommer vi finna stora fördelar för såväl leverantörer, transportörer som för oss och miljön och kan implementera det i hela verksamheten. Vi kommer hålla alla uppdaterade via brev, sms och blogg.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.