2020 1/9

Tips och info gällande återtagskinn och ID-koppling

Vi fick tips om det är lite oklart kring märkning av skinn med de olika typerna av SE-märken för att det ska fungera vid återtag skinn för egen beredning, ID-koppling på beredda skinn eller för att helt enkelt erhålla pälstillägg (lamm av rasen Gotland av godkänd kvalitet).

Kom ihåg att ett SE-märke alt märkeshalva ALLTID skärs av, läggs i påse och fästs på slaktkroppen i början av linjen. Märket/påsen följer med fram till klassificeraren. Om skinnet ska hanteras/tilläggsbetalas på något sätt på behövs märke för att identifiera vem skinnet tillhör samt eventuellt signalmärke för ”Återtag Hud” om du ämnar bereda skinnet själv.

Här är en översikt med kommentarer för olika typer av SE-märken. Återkoppla gärna ifall detta är till hjälp eller ifall annan info behövs. Tack för hjälpen!

Tänk på att;
Lamm/Får över 1 år ska alltid ha två SE-märken.
Alltid när djur byter besättning ska de ha två SE-märken, oavsett ålder.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.