2020 18/9

Marknadskommentar vecka 39

Gris
Tyskland jobbar hårt för att få utbrottet av Afrikansk svinpest under kontroll. Utbrottet påverkar flödet av fläsk till viss del bla har vi på HKScan kunnat knyta avtal med Nya Zeeland och Singapor. Oförändrat på den svenska marknaden och fullt drag på inlagring av julskinkan. Ombyggnationen av sugglinjen går enligt plan och tack för dialogen med alla er leverantörer. Notering oförändrad vecka 39. Behöver du en omgång smågrisar är du välkommen att kontakta Linda Elmgren på HKScan, 0771-500 500.

Nöt
Fortsatt bra marknad och efterfrågan på vårt nötkött. Vi förbereder efterfrågan av oxfilé till nyår genom inlagring, sk djupkyllagring. Vi har hög aktivitet i vår förmedling just nu. Vi har bra grupper av årets köttraskvigor och vi köper gärna ännu fler livkalvar – kontakta oss!

Notering oförändrad vecka 39.

Lamm
Vi växer och nu har även Axfood börjat köpa Styckmästarens Utvalda från Scan – roligt! Vi är i full gång med höstens högre slaktvolym. En del anmälningsposter får nu vänta en vecka på hämtning. Vi har öppet i anmälan från vecka 42 och framåt-välkommen med din anmälan! tänk på att beställa eventuella signalmärken för återtag av skinn i god tid.

Videotips, Benny har hängt med Olle och MATGEEK, sprid gärna! klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.