2020 9/10

Marknadskommentar vecka 42

Lamm
Styckatmarknaden är bra och vi säljer bra av Styckmästarens Utvalda. Vi har en ganska stor del som går till industrikunder och det är just nu en marknad med stort utbud och prispress. Notering sänks 1,25 kr/kg på lamm och 50 öre/kg på får.

Nu är utrymme för planering av slakten vecka 48 tom vecka 2 öppet. Senast den 23 oktober vill vi gärna ha din anmälan via internet, post eller telefon 0771-500 500.

Tips! vi förmedlar gärna vinterlamm. Vi har fler nya köpare i år.

Nöt
Vi har en stark efterfrågan på vårt nötkött och Styckmästarens Utvalda från Scan fortsätter sälja bra. Vi har även slutsålt på färs. Dessvärre har vi en inbromsning i vår slakt eftersom vi har drabbats av sjukfrånvaro i styckningen. Hittills handlar det om vanliga förkylningar men vi ska alla följa de riktlinjer som finns i samhället och ta ansvar och stanna hemma vid förkylningssymtom. Vi gör allt vi kan för att hålla uppe slakt och styckning med övertid samt inhyrning av personal men det är svårt att rekrytera skickliga styckare som klarar uppdraget på ett fullgott sätt.

Ni som leverantör märker dessvärre av situationen genom att väntetid för upphämtning av djur har ökat. Hör av dig om du snabbt behöver få iväg djur eller om vi ska betala ut del av betalning för dina djur medan du väntar på att de ska bli hämtade. Vi hoppas på din förståelse och dina djur behövs och du är viktig som samarbetspartner för oss!

Gris
Hemmamarknaden är fortsatt stabil och julproduktion av skinka fortskrider enligt plan. Notering oförändrad vecka 42.

I mitten av september påvisades Salmonella choleraesuis hos en svensk hybridbesättning. När samtliga svar från provtagning på besättningens kontaktgårdar nu inkommit, konstaterar Jordbruksverket att spridningen lyckligtvis är begränsad. Vi fortsätter att följa och bevaka läget och uppmanar alla att tänka på smittskyddsåtgärder vid inköp av djur eller besök på gård.

 

 

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.