2020 19/10

Läs om projektet ”Framtidens intransporter av djur till slakteri”

Anders djurtransportör och Emelie på HKScan

Visste du att varje år kör våra transportörer en sträcka på 6,8 miljoner kilometer för att djuren ska transporteras till HKScans olika slaktanläggningar? Och att ca 60% av den sträckan så går transportbilarna tomma, vilket så klart inte är hållbart i längden varken av miljömässiga eller ekonomiska skäl.

Med det här som bakgrund, i kombination med ett generellt behov att över tid se över och utveckla våra arbetssätt och processer, så inledde vi i slutet av augusti en s k pilotstudie för att testa nya sätt att planera och transportera boskap till anläggningen i Lammhult. Nu i början av oktober var det dags för en djupare avstämning hur det har gått tillsammans med alla involverade; transportörerna, leverantörerna och oss på HKScan.

Läs gärna mera om hur det gått i den bifogade filen, klicka här nedan
Intransport Lammhult

Åkeri Bröderna Linder

Stort tack till alla er som är med och testar och bidrar vi till utvecklingen av framtidens planering och intransport av slaktdjur!

Magnus Lindholm

Operativ chef HKScan Sverige

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Transport av djur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.