2020 30/10

Marknadskommentar vecka 45

Uppföljande information om produktionsläget på nöt
Ni som är nötleverantörer märker dessvärre av att väntetiden för upphämtning av slaktanmälda nöt har ökat. Detta beror på en normalt ökad anmälningstakt för hösten samt dessvärre har vi alltjämt en inbromsning i vår slakt eftersom vi har drabbats av sjukfrånvaro i styckningen. Det handlar om att produktionspersonalen liksom alla andra i samhället nogsamt följer riktlinjerna och stannar hemma vid förkylningssymtom, men vi har också en kraftigt ökad VAB (vård av sjuka barn). Vi gör allt vi kan för att hålla uppe slakt och styckning med övertid samt inhyrning av personal men det är svårt att rekrytera skickliga styckare som klarar uppdraget på ett fullgott sätt. Att ta inhyrd personal från andra länder har också blivit svårare pga pandemin och reserestriktioner.

Vi har en stark efterfrågan på vårt nötkött hos våra kunder och Styckmästarens Utvalda från Scan fortsätter sälja bra. Vi har även slutsålt på färs.

Vi tackar för allas fortsatta förståelse och tålamod. Kom ihåg att dina djur behövs och att du är viktig som samarbetspartner för oss!

Lamm
Planerad inlagring till restaurang- och storhushållskunderna. Infrysning av råvara för försäljning längre fram. Notering sänks 1 kr/kg vecka 45.

Kom ihåg att vi gärna ser att fler flyttar fram sin anmälan av lamm till veckorna 51, 52, 53 och 1. Vi har kunder som gärna vill köpa lamm till jul, nyår och trettonhelg. Vi har erbjudande till dig som leverantör att vi ökar viktsgräns för bästbetalt, dvs ordinär lätt (14-15,9 kg) och ordinär tung (23-25,9 kg) betalas enligt märkeskvalitet.

Gris
Stabil marknadsläge och fokus på julproduktion såsom julskinka. Notering oförändrad vecka 45.

Helgtips! Nu finns en spännande smaksatt fläskfärs ute i butik från Scan, testa gärna! läs mer på Scans hemsida, klicka här

Vi önskar alla en riktigt fin Alla Helgon Helg och var rädda om varandra!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.