2020 20/11

Marknadskommentar vecka 48

Gris
Oförändrat marknadsläge och produktion inför årets stora mathelg, julen, pågår för fullt. Vi börjar ta förskottsgrisar vecka 48 enligt en uppgjord plan med gårdar-tack för dialogen! Notering oförändrad vecka 48.

Vecka 49 är det djurslag gris som kliver in i projektet ”Framtidens intransporter av slaktdjur”. Under hösten har nöt som slaktas i Lammhult följt det nya arbetssättet. HKScan tar ansvar för planeringen av rutterna, ringer ut och aviserar hämtningstiden. Signering och djurägarförsäkran sker digitalt. På sikt vill vi även testa att utnyttja ledig returkapacitet, idag sker ca 60{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} av transporterna utan djur på bilarna.

Preliminära slaktdagar Kristianstad över jul- och nyår är nu satta (fet stil röda dagar):
21, 22, 27, 28, 29, 30 december. 3, 4, 5 och från 7 januari är helgerna över för denna gång. Sista dag för att göra Slaktanmälan kommer att påverkas som vanligt pga av helgerna och det gäller samtliga djurslag, följ bloggen under kommande veckor.

Nöt
Försäljning enligt säsong med god efterfrågan på färs. Notering oförändrad vecka 48. Anmälan för vecka 2 och framåt är öppen och vi tar gärna in din planerade anmälan för kvartal 1 så snart som möjligt så vi kan ge kunder rätt besked. Tack för dialogen kring försenad upphämtningar – du som leverantör är oerhört värdefull för oss!

Lamm
Vi har en bra försäljning av lamm. Vår flaskhals är snarare volymerna, som vi gärna vill öka! Har du lamm att sälja år 2021 och du inte har samarbete med oss idag – hör av dig! vi berättar gärna om vårt upplägg på lamm med våra kunder, produkter, varumärke, skinnåtertag, rådgivningsbrev, internettjänster med verktyg, kunniga inköpare som även bidrar med livdjursförmedling vid behov.

Just nu behöver vi fler lamm för jul- och nyårsslakten. Kom ihåg att vi gärna vill ha din planeringsanmälan för vecka 3 tom vecka 15 senast 6 december. Vi kommer sedan göra en sista justering och sätta planerna ut till våra kunder fram till påsken 2021.

HKScan Unga Köttbönder
Varm tack till veckans deltagare och föreläsare i ”HKScan Unga Köttbönder”! Vilken glöd och vilket engagemang – bådar mycket gott för framtiden och de kommande träffarna! vi ser fram emot detta. Om du missade veckans pressmeddelande kan du ta del av det här, klick

Trevlig helg!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.