2020 11/12

Marknadskommentar vecka 51

Gris
Produktion och försäljning av alla produkter till jul rullar på enligt plan. Omvärlden och marknaden för fläsk har börjat svänga vilket påverkar våra exportaffärer.

Läs gärna om mattips inför julen på scan.se

Vi kan stolt meddela att den bästa julskinkan, även i år, kommer från Scan! Enligt stora årliga testet som genomförs av Aftonbladet.

Tack till alla parter som är delaktiga i uppstarten av nya arbetssättet för planering och intransport av slaktgris till Kristianstad och Skövde. Vi uppskattar dialogen och vi har kommit igenom ”barnsjukdomarna” som alltid hör till nya system och arbetssätt snabbare än vi vågat hoppas på. Varmt tack än en gång!

Nöt
Stor efterfrågan inklusive färsen. Tack till er leverantörer för dialogen kring hämtning av era djur. Dina djur behövs! Vi ser att på nyåret kommer läget för anmälan och slakt bli mer harmoniserat.

Notering boskap +50 öre/kg vecka 51.

Fortsätt hör av dig om du har livdjur att köpa eller sälja! Vi jobbar med alla produkter och har kontakter över hela landet så att just dina djur blir sålda till en nöjd köpare eller tvärtom att du hittar de djur som saknas i ditt stall.

Lamm
Vi prioriterar styckningen och försäljningen av Styckmästarens Utvalda från Scan. Vi behöver fler lamm och hämtar omgående. Vi tar gärna slakt-tackor också. Har du missat planeringen för vecka 2 tom 15? Gör det nu! Ring Slaktanmälan tel 0771-500 500.

Notering höjs 1 kr/kg vecka 51 och kontraktstillägg lamm höjs 1 kr/kg.

Trevlig helg

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.