2021 5/2

Marknadskommentar vecka 6

Gris
Vi har en normal säsongsmässig nedgång i efterfrågan på vissa detaljer (karré, kotlett och skinka) på den svenska marknaden. Exportpriserna är klart lägre än förväntat pga en tuff marknadssituation i Europa och då främst i Tyskland. Därför sänker vi  noteringen på slaktgris med 20 öre/kg i
vecka 6 och smågris med 10 kr/smågris.

Nöt
Vi ser ett stort intresse för nötkött på marknaden och vi får positiv feedback från våra kunder för att vi håller lagd plan och levererar det som utlovats i inledningen av året. Tack till alla Er leverantörer som är delaktiga i detta, ni är grunden i allt vi gör!  Vi vill påminna om det som vi tidigare kommunicerat; att tillsammans har vi varit smarta och sparat med oss nöt in i kvartal ett 2021 vilket är helt rätt utifrån ett långsiktigt ansvar för det svenska nötköttets utveckling!

Vi höjer noteringen med 50 öre/kg i vecka 6.  Kom ihåg att anmälan för kvartal 2 är nu öppen och vi tar gärna din planerade anmälan så fort som möjligt så vi kan fortsätta ge korrekta besked till våra kunder.

Lamm
Vi har slutsålt på allt på lamm och vi kikar på att hitta fler möjliga detaljer att bredda sortimentet med inom Styckmästarens Utvalda. Vi tar gärna fler lamm omgående. Noteringen oförändrad vecka 6.

Nu är anmälan öppen för vecka 15 tom vecka 22. Vi vill ha din slaktplanering så fort som möjligt men senast 26 februari. Din prognos är ett viktigt inspel för att vi ska göra en så korrekt plan som möjligt framåt. Leverans enligt avtalat till kunderna är basen för vår affär och lönsamhet vilket i förlängningen påverkar prissättningen för lammen i Sverige. Vi behöver fler lamm i vår affär och vi uppmanar fler att överväga att utöka sin produktion med fler tackor eller överväga fler lamningstidpunkter. Har du tomma tackor som kan gå med bagge i april-maj och lamma under september månad? De lammen köper vi gärna januari-mars 2022! Kontakta vår lammrådgivare Robban om du behöver bolla ideér kring detta.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.