2021 19/2

Marknadskommentar vecka 8

Tack till alla som deltog på de digitala leverantörsträffarna under vecka 6 och 7 – vi blev 200 deltagare som tog del av information och många var aktiva och passade på att ställa frågor. Stort tack!

Vinterväglag
Det är fortsatt sträng vinter i hela landet och vi passar på att påminna om att det är av stor vikt att inför hämtning av djur behöver framfartsvägar, gårdsplan och ytor vid utlastning vara plogade och sandade. Både chaufför och djur måste kunna färdas säkert till och från gård. Vi har uppmanat alla chaufförer att aldrig chansa utan finns det risk för fara och säkerhet så ska de avstå hämtning. Tack för allas förståelse!

Gris
Oförändrat läge där vi ser en normal säsongsmässig nedgång i efterfrågan på karré, kotlett och skinka på den svenska marknaden. Exportpriserna är fortsatt klart lägre än fg. år marknadssituationen i Europa. Notering oförändrad vecka 8.

Nöt
Fortsatt god efterfrågan. Vi klarar fortsatt att hålla vår plan och kunderna uppskattar detta. Vi vill gärna ha er hjälp och få in anmälningar av nöt för kvartal 2 då vi i dagarna ska bekräfta till alla våra kunder om volymer. Ring din inköpare om du vill ha hjälp med planeringen och inbokning av slakten – vi hjälper gärna till! Notering oförändrad vecka 8.

Lamm
Fortsatt slutsålt och Styckmästarens Utvalda från Scan är vår prio no 1. Vi har fler kunder som vill börja köpa produkterna. Tack för en stabil anmälan just nu, vi har få ändringar och stabiliteten hjälper oss att leverera det som vi har lovat till kunderna. Vi hade gärna haft betydligt fler lamm – hör av dig om du vill på leverantör hos oss!

Har du några får som inte ska vara kvar i produktionen? Vi tar gärna in dem nu, ring Slaktanmälan tel 0771-500 500.

Notering oförändrad vecka 8 samt missa inte att göra planeringsanmälan, vecka 15 tom vecka 22, för får och lamm senast den 26 februari via internet, post eller telefon.

Är du på skidort? missa inte Korv & Carve

Läs mera, klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.