2021 5/3

Marknadskommentar vecka 10

Nöt
Vi hoppas att så många som möjligt läser veckans marknadskommentarer och låt oss nu tillsammans göra det bästa möjliga av marknadsläget och agera klokt kring tillförseln av nöt under våren. Vi har haft en starkare inledning av året jämfört med våra konkurrenter och vi tänker fortsätta i samma anda tillsammans med er! Efterfrågan på både detaljer, färs och råvara för hamburgare är fortsatt god. Vi behöver nu kroka arm och gemensamt göra det bästa möjliga under våren bla för att hantera efterdyningarna av torkan 2018 som under året påverkar tillgången av slaktnöt.  

Noteringen höjs vecka 10 med 50 öre/kg för alla boskap. Ni som har anmälan inlagd vecka 11 tom vecka 13 uppmanar vi att leverera så långt det är möjligt enligt den lagda planeringen eller om det finns möjlighet så öka gärna anmälan, eller om någon annan leverantör kan tidigarelägga sin leverans till dessa veckor så är det önskvärt och vi är då högst tacksamma!  

Vi vill samtidigt skicka signalen att perioden april-maj är viktig att fylla på med ny anmälan av boskap för att säkra jämn tillgång samt vi vet att grillen drar igång på allvar i denna period, och i inledningen av säsongen grillar vi mera kött för att längre fram på säsongen växla till mera chark. Vecka 14 tom vecka 16 kommer vi införa ett marknadstillägg på boskap enligt följande:

Ko: +25 öre/kg
Ungnöt:  tom klass O+; +50 öre/kg
Ungnöt: R- eller högre formklass; +75 öre/kg

Marknadstillägget gäller endast avtal för leveranser kopplade mot HKScans notering.

Lamm
Slutsålt på både detalj, färs och helfall. Vi tar gärna emot fler lamm omgående. Påskslakten sker vecka 11-12. Tänk som vanligt på att justera anmälan i tid, det har fungerat mycket fint på sistone! Det behövs fler får från vecka 12 och framåt, vi inför marknadstillägg på får med start vecka 11.

Notering på lamm höjs 1,50 kr/kg vecka 10 och 50 öre/kg på får.

Gris
Oförändrat läge på marknaden. Vi syns vecka 9 på kampanj på falukorv i dagligvaruhandeln, du har säkert sett det på TV-reklamen eller hört på radion? Notering oförändrad vecka 10.

Tips för dig som är ute på vägarna!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.