2021 10/3

Digitalt seminarie lamm – öka fertilitet och effektivitet

Fruktsamheten kombinerat med hur många lamm per tacka som man säljer till slakt, utan att kompromissa med nödvändig rekrytering i besättningen, är avgörande för lönsamheten i lammproduktionen.! Tendensen de senaste 20 åren har varit att fokusera på klassning och tillväxt snarare än produktivitet hos tackan i form av fruktsamhet och att bära fram många lamm till slakt. ”Terminal sires”, vilket grovt översatt menas tyngre köttras, har fått ett stort inflytande i det svenska tackmaterialet vilket inte är optimalt i en brukstacka. Ofta är dessa raser mindre fruktsamma, en del av dessa raser har svårt att brunsta ”utom säsong”, och är för stora viktmässigt med tanke på total avkastning. Dock rätt kombinerat, kan dessa raser mycket väl ingå i en brukstacka.

HKScan erbjuder sina leverantörer att delta på ett inspirerande föredrag för att bredda sin kunskap och redan nu börja tänka och förbereda betäckning 2021! Föreläsare är HKScans nöt- och lammrådgivare Robert Nilsson.

Datum: 16 april
Tid: 14:30 -16:00 inkl frågor
Hur? Via Teams

PROGRAM
Förstå ditt nuläge och dina förutsättningar
Viktmanagement
Baggar
Tackor inkl betäckning tacklamm
Synkronisering
Olika managementsystem betäckning
Ekonomi
Anmälan: senast 14 april via epost till mailto:robert.nilsson@hkscan.com eller 013-23 45 41. Väl mött!

 

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.