2021 19/3

Marknadskommentar vecka 12

Lamm
Tack för god stabil anmälan inför påsken! Vi går upp i produktion för att få ut produkterna i butik lagom till påskhandeln. Marknaden kännetecknas av slutsålt till balans. Hör av dig ifall du har lamm under våren! Notering höjs 2 kr/kg vecka 12 på lamm. Tips för dig som gillar testa nya Scanprodukter, fråga efter vår nya lammkorv, i butik från vecka 11.

Nöt
Fortsatt bra marknadsläge nöt. Vi följer vår plan och kom ihåg tidigare kommunikation att ni som har anmälan inlagd vecka 11 tom vecka 13 uppmanar vi att leverera så långt det är möjligt enligt den lagda planeringen eller om det finns möjlighet så öka gärna anmälan, eller om någon annan leverantör kan tidigarelägga sin leverans till dessa veckor så är det önskvärt och vi är då högst tacksamma!

Vi vill samtidigt skicka signalen att perioden april-maj är viktig att fylla på med ny anmälan av boskap för att säkra jämn tillgång samt vi vet att grillen drar igång på allvar i denna period, och i inledningen av säsongen grillar vi mera kött för att längre fram på säsongen växla till mera chark.
Vecka 14 tom vecka 16 kommer vi införa ett marknadstillägg på boskap enligt följande:

Ko: +25 öre/kg
Ungnöt:  tom klass O+; +50 öre/kg
Ungnöt: R- eller högre formklass; +75 öre/kg

Marknadstillägget gäller endast avtal för leveranser kopplade mot HKScans notering.

Gris
Tack för gott samarbete ny rutin Slaktanmälan gris, vi har kommit igång mycket bra! Oförändrat marknadsläge, notering oförändrad vecka 12. Fråga gärna efter den nya spännande burgaren i din butik!

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.