2021 31/3

Tips! Lyssna eller läsa om lammproduktion

Har du en stund över i påsk och vill fördjupa dig i ämnet lamm? Lära dig mera om hela kedjan? Då har vi tipsen här för dig:

Meat Standard Sweden lamm

Lammlyftet har tagit fram en svensk standard för lammköttskvalitet; Meat Standard Sweden lamm (MSS lamm). Standarden innehåller parametrar som påverkar kvalitetsegenskaper hos det svenska lammköttet. Detta utbildningsmaterial är framtaget för att öka kunskapen om hur olika faktorer påverkar köttkvaliteten. Målet med Lammlyftet är att öka lönsamheten för Sveriges lammproducenter. Läs mera här, länk

FårPodden

Med ett avräkningspris som ligger stadigt högt och en marknad som suktar efter mer svenskt lamm ställer vi frågan om det nu är läge att satsa på lammproduktion? Lyssna på Fåravelsförbundets podd, ”FårPodden”: klicka här

  • Elisabeth Svensson, CR, kommunikationsmanager och inköpare på HKScan samtalar med Einar om orsakerna bakom det höga avräkningspriset, vad hon tror om framtiden och vad lammbönder ska göra om Elisabeth får välja.
  • Victoria Östlund är nöt- och lammansvarig på LRF Kött som är LRFs branschavdelning med syfte att öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt. Victoria intervjuas av Titti Strömne om lammarknaden, Brexit och andra frågor som påverkar svensk lammproduktion.

Scan.se

Massa tips och inspiration, se bland annat film med MATGEEK! klicka för länk

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Scan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.