2021 16/4

Marknadskommentar vecka 16

Gris
Våra fina smörgåspålägg syns i april, maj, juni på TV4!

För övrigt oförändrat på marknaden, notering oförändrad vecka 16. Tänk på att slaktanmälan gris är flyttad till tisdagar kl 12:00.

Nöt
Vi har ett fortsatt bra försäljningsläge och följer våra planer. Vi vill rikta ett stort tack till våra leverantörer som bidragit till vår starka utveckling på marknaden under kvartal 1. Andelen Scanmärkt kött på dagligvaruhandeln har ökat samt tillika vår slaktandel.

Vecka 14 till 16 är det marknadstillägg på nöt: äldre nöt +25öre; ungnöt upp till O+ +50öre; ungnöt R- och bättre +75öre. Marknadstillägget gäller endast avtal för leveranser kopplade mot HKScans notering.

Lamm
Marknaden är stekhet på får och lamm! Just nu pågår Ramadan och vi har stor efterfrågan från helfallskunder. Kom ihåg planeringsanmälan för vecka 23-31! Idag är sista dag för dig som anmäler via internettjänster och du som sänder blankett via post 23/4.

Trevlig helg med korvmakarna
Här kommer inspiration från Matgeek som testar vår nya serie av korvar, bland annat en ny lammkorv. Klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.