2021 7/5

Marknadskommentar vecka 19

Resultat kvartal 1
Bolagets turn-a-round program fortsätter. HKScan stärker sitt resultat för 10:e kvartalet i rad. Marknadssituationen är fortsatt påverkad av pandemin. Total försäljning minskade något men lönsamheten har stärkts och koncernen förbättrades +2,8 miljoner Euro. Sverige har en tydlig ökning av försäljning i dagligvaruhandeln och andelen varumärktkött har ökat. Sverige landade på 2,4 miljoner Euro vilket är en ökning med 0,9 miljoner Euro. Hela resultatet finns att läsa här

Nöt
Vår försäljning rullar på enligt förväntan. Tack för att nu stämmer anmälan bra när vi ringer ut och aviserar hämtning på gård! kom ihåg att utrymme för planering av slakt kvartal 3 är nu öppet. Vi har hög aktivitet i vår livdjursförmedling och det tycker vi är jätteroligt – hör av dig om du har djur att sälja eller om du behöver fylla på! Vi vill gärna skicka signalen att vi behöver hjälpas åt och hålla hondjuren dräktiga så vi får fler kalvar framåt!

Vi höjer noteringen på livkalvar vecka 19 med 1 kr/kg på både tjurkalvar och kvigkalvar, observera även att överviktsnoteringen höjs. Marknadsavdrag förmedlingskalv 2 till 6 veckors ålder oförändrat.

Lamm
Fortsatt bra försäljning och produktionen rullar på stabilt, hög slakt nästa vecka trots kortveckan. Vi fyller gärna på anmälan med fler lamm och får i vår och anmälan för sommaren är nu öppen. Vi kan också signalera att vi kommer öka vår service för anmälan av får/lamm och slakt av de samma under hösten 2021. Vi kommer meddela via hemsidan när det är dags att göra sin anmälan.

Marknadstillägg får sänks till 25 kr/st vecka 19. Notering får höjs 1 kr/kg vecka 19.

Gris
Det kyliga vädret fördröjer grillen och vi ser en avmattning i intresse hos hemma-arbetande konsumenter på enkla vardagsfavoriter såsom falukorv mm. Notering sugga sänks 50 öre/kg vecka 19, smågris sänks 10 kr/st.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till "Marknadskommentar vecka 19"