2021 20/5

Betydande klimatfördelar och effektivare intransporter med HKScans nya unika planeringssystem

HKScan implementerar nu en ny modell för planering av intransporter av djur till slakteri. Bakgrunden är dels ett behov av att effektivisera transporter och arbetssätt dels de klimatfördelar som färre transportkilometer för med sig. Varje år rullar våra djurtransporter cirka 6,8 miljoner kilometer, 170 varv runt jordklotet, och cirka 60{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} av den sträckan går bilarna tomma utan last vilket inte är hållbart i längden. Redan nu sparar vi 3000 km i veckan med det nya systemet.

I korthet innebär det nya systemet att HKScan själva tar över planeringsansvaret för upphämtningsrutterna samt aviseringen av hämtningar på gård från transportören. Ett pilotprojekt inleddes i augusti i Lammhult i nära samarbete med djurtransportörer och leverantörer. Testet föll väl ut och systemet har sedan skalats upp successivt. Från och med mars månad är nu systemet implementerat vid alla HKScans anläggningar och hos samtliga samarbetspartners i Sverige och innefattar även samtliga djurslag.

Läs mer om…och klicka på bifogad fil längre ner

Ökade fördelar för alla i kedjan
Klimatnytta
Även Åkerierna ser fördelar

Nytt Intransportsystem HKSCAN

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan, HKScan Agri, Transport av djur. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.