2021 28/5

Marknadskommentar vecka 22

Gris
Efterfrågan är lite svagare än förväntat för årstiden och det beror på att grillförsäljningen inte kommit igång  som en konsekvens av det dåliga vädret. Notering oförändrad vecka 22.

Nöt
Försäljningen rullar stabilt på, vinterns stora brist är nu borta. Notering oförändrad vecka 22. Nyanmälan för boskap ligger på runt vecka 25 (koncept kan ha andra veckor, ring slaktanmälan för besked). Vi har skickat info till alla våra leverantörer och berättat att nu är anmälan för att boka kvartal 3 slakt öppet – gör din anmälan via internet eller telefon 0771-500 500.

Lamm
Även här lite blandad marknadsbild, vissa detaljer fryses in för avsättning via foodservice och Styckmästarens Utvalda. Vecka 22 är det extra många lamm anmälda, förmodligen bidrar det svala vädret till detta. Vi behöver en jämn avsättning och tar med oss en del av dessa lamm till vecka 23. Notering lamm oförändrad vecka 22, KRAV-lamm -50 öre/kg, får oförändrat.

Vi ser behov av fler lamm i juli – hör av dig så fort som möjligt om du har lamm till slaktanmälan eller din inköpare.

Hur ser din plan ut för beteslammen? Få tips via betesbloggen här på HKScan Agri, klicka här

Du följer väl oss på Instagram? en av veckans bilder! Erik med familj har pälslamm på bete och de har lagt upp en strategi för året med tillskottsutfodring via automat som rådgivare Robban levererade i veckan. Målet är snabbare tillväxt och ökad medelvikt.
Bra plan och bra start! 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.