2021 2/7

Marknadskommentar vecka 27

Nu tar vi vinterns framgångskoncept ”Korv & Carve” vidare ut till några av Sommarsveriges favoritresemål. Temat är ”Korv & Bread” och i samarbete med SkiStar, Parks and Resorts och GRAM Group kan vi nu i sommar erbjuda besökarna lättillgänglig och god mat på säkert sätt, via vår uppdaterade version av den klassiska korvkiosken.

Sommarsäsongen 2021 befinner vi i oss i ett läge med upplättade restriktioner bland annat tack vare pågående vaccinationer. Samtidigt är det fortsatt viktigt för besöksnäringen att tänka smittsäkert och hjälpa sommarturisterna att uppleva Sverige på ett så tryggt sätt som möjligt. Vinterns samarbete mellan HKScan och SkiStar – Korv & Carve – med matservering i direkt anslutning till skidbackarna i svenska fjällvärlden, blev en riktig framgång.

”100 000 sålda korvar till 55 000 kunder med ett rekord på 3,7 sålda korvar i minuten talar sitt tydliga språk. Möjligheten att kunna äta god mat utomhus i backen, utan köer och trängsel blev otroligt uppskattat av skidåkarna”. säger Maria Dundeberg, försäljningsdirektör Foodservice på HKScan. ”Vi utvecklar och provar hela tiden nya lösningar att möta förändrade konsumtionsvanor när det gäller måltider, och det otroligt roligt när det lyckas så bra som med Korv & Carve. Nu tar vi konceptet vidare och är med och öppnar upp Sommarsverige på ett ansvarsfullt sätt”.

Behovet av lättillgänglig och god mat på säkert sätt är minst lika stort när många svenskar hemestrar. Nu återvinner vi därför vinterns Korv & Carve-koncept som blir Korv & Bread och våra fina korvrestauranger kommer att dyka upp på följande ställen:

SkiStar Åre – uppstart vecka 23
Kolmården – uppstart vecka 24
SkiStar Sälen – uppstart vecka 25
Hotel Skansen, Båstad – uppstart vecka 26

Precis som i vintras bygger menyn på produkter från Scan och innehåller allt från klassiskt enkel korv med bröd att ta med i farten, till street food-inspirerade, mättande korvrätter med härliga summer vibes, t ex Kung Fu Streetfood, Sweet & Spicy Tex Mex och BBQ Cheese & Bacon. Självklart finns också vegetariska alternativ och Kids Meal på menyn.

Maten kan beställas i mobilen. När den är klar plingar det till i telefonen och det är bara att hämta upp och njuta. Inga köer och ingen trängsel, bara Walk in – Korv out, snabbt, smidigt och prisvärt.

Övriga marknadskommentarer
Oförändrad marknadsbild och försäljning på djurslagen gris och nöt. Notering oförändrad gris och nöt.

Lamm är nere i en svacka i anmälan pga senaste tidens värme. Våra kunder vill ha fler lamm i juli! Se över om du har lamm att leverera!? Ring Slaktanmälan idag – vi har inga väntetider. Nu inleder vi sommarkampanj med utökat viktintervall för bäst-betalt och kontraktstillägg för fettgrupp 3+. KRAV-tillägg lamm -1 kr/kg vecka 27. Ersättning för hämtning söndag eller före kl 06 höjs, ny nivå 9 kr/djur. Tips, du känner väl till våra leveranstillägg kopplat till antal djur per leveranstillfälle? läs gärna på https://www.hkscanagri.se/inkop-djur/affarsvillkor-lamm/

Nu tar marknadskommentarerna sommaruppehåll och vi är åter i augusti. Trevlig sommar!

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.