2021 20/8

Marknadskommentar vecka 34

Gris
Ser vi tillbaka på sommaren så har vi haft bra försäljning men nu avtar efterfrågan.

Balanser och efterfrågan gris är försämrad bland annat pga Foodservice, dvs restaurang och storhushåll, öppnar upp och volymer flyttar från dagligvaruhandeln.   Vi jobbar hårt med att öka andelen svensk griskött på restaurangerna men fortfarande är andelen import hög jämfört med på dagligvaruhandeln. Detta får nu snabbt en stor inverkan i kombination med de lägre priserna på gris i Tyskland och Danmark som är våra närmsta importländer. Notering oförändrad vecka 34.

Nöt
Vi följer planen och går nu upp i slakt och styckning, levande lagret minskar enligt plan. Vi tar gärna fler KRAV-nöt omgående-kontakta Slaktanmälan om du har djur klara.

Årets dikalvsförmedling är igång-hör av dig till våra inköpare om du har kalvar att sälja eller om du vill köpa kalvar! Vi är rikstäckande och marknadsledande.

Lamm
Säsongen har varit ryckig vad gäller införsel av slaktfärdiga lamm. Tänk på att väga lammen regelbundet, tillskottsutfodra, ändra din Slaktanmälan så snart du ser att den inte kommer att stämma – då vet vi hur vi ska ge besked till kunderna samt vi kan ge det lediga utrymmet i tid till någon annan som ev har lamm färdiga. Vi tar lamm omgående ifall du har lamm färdiga, ring Slaktanmälan tel:0771-500 500.

Vi har öppnat säsongen för förmedling av vinterlamm – vi har intresserade köpare samt uppdaterad, höjd prislista.

Notering lamm sänks 2 kr/kg vecka 34, KRAV-lamm sänks 50 öre/kg.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.