2021 17/9

Marknadskommentar vecka 38

Höstens nyhet! Styckmästarens utvalda kött från mellankalv

Under vecka 36 återlanserade vi kalv i butik som ett steg vidare i vår premiumstrategi – svenskt kött av hög kvalitet under vårt eget varumärke. Under senare år har konsumenten blivit mer medveten och vi har sett ett ökat intresse för just svenskt kött, dock har inte kalv följt med i den försäljningsutvecklingen. Med Styckmästarens Utvalda introducerar vi åter kalven på bred front. Utöver de detaljer av kalv som man redan känner igen kan vi nu även erbjuda styckdetaljer med inspiration hämtad från nöt, såsom flank, rostas osv. Flertalet av kalvprodukterna är mörade upp till 14 dagar för bästa smakupplevelse. Vi har också valt att erbjuda flera skivade detaljer som möjliggör enkel tillagning. Kalv har en mycket mild nötsmak så vi ser att den kan erbjudas som ett alternativ till dem som annars skulle välja fläsk eller kyckling. 

De produkter som vecka 36 lanserades under Styckmästarens Utvalda kalv innefattar: Kalvhögrev, Kalvrostas, Kalvstek, Kalvschnitzel, Kalvfilé, Kalvkotlett, Kalventrecote, Kalvflank, Kalvrostbiff, Osso Boco, Kalvfärs. Läs gärna vidare om vårt spännande utbud av Styckmästarens Utvalda kalv. ​​​​​

Styckmästarens utvalda kommer synas i tv-rutan från och med vecka 39 då vi valt att sponsra Kockarnas Kamp i TV4, håll utkik!

Nöt
Höstsituation dvs relativt hög införsel och normal försäljningsmarknad för årstiden. Notera gärna att KRAV-tillägget på ko, tjur höjdes vecka 35 med 2 kr/kg samt justerad viktgräns 250-425 kg för alla KRAV-nöt.

Just nu förmedlar vi gärna dina dikalvar och vi har stor efterfrågan på mjölkkor till ökande besättningar – ring din inköpare.
Notering oförändrad vecka 38.

Gris
Marknaden är som vi tidigare beskrivit trög och vi jobbar enligt vår plan med att sälja produkter till högsta möjliga värde genom en aktiv produktutveckling. Hör gärna av dig om du vill köpa smågrisar, antingen i år eller nästa år. Notering oförändrad vecka 38.

Lamm
Nu är höstsäsongen igång även på får och lamm. Tack för din anmälan! Slakt och styckning är höjd och vi fryser även in styckade lammdetaljer som är öronmärkt för kundkanaler vinter-vår 2022. Notering oförändrad vecka 38.

Vi förmedlar gärna vinterlamm! Kontakta Elisabeth Svensson 044-19 40 63 som koordinerar dina lamm till närmaste slutgödare. Vi har uppdaterad prislista och tipsar om transporter.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.