2021 8/10

Marknadskommentar vecka 41

Nu är den här – McDonald’s lanserar sin lyxigaste burgare genom tiderna, McSelection Bearnaise, och vi är extra stolta och glada över att att burgaren kommer från Scan och är utvecklad och tillverkad på HKScan i Skara. Så här skriver McDonald’s i sitt pressmeddelande:

McSelection Bearnaise består av en ny tjockare och saftigare burgare av 100 procent svenskt nötkött med bearnaisesås, rostad lök, ost, fräsch krispig sallat, rökig lökkräm, frasiga tunna pommes pinnes i ett varmt rostat bröd med vallmo- och sesamfrön. Med McSelection Bearnaise erbjuds McDonald’s gäster en ännu godare burgare, som är lyxigare och saftigare än någonsin.

McDonald’s Bearnaise består av 150 gram svenskt nötkött. McDonald’s har tillsammans med Scan producerat burgaren med en annan malningsgrad, vilket skapar en tjockare textur på köttet och smakar ännu godare än tidigare. Enligt gedigna smaktester, som genomförts bland McDonald’s gäster, är burgaren godare och saftigare än någonsin tidigare.

Prova i din närmaste restaurang fram tom 8 november.

Nöt
Vi har för närvarande en typisk höstsituation med stort utbud på marknaden. Nu är planeringsanmälan öppen för hela kvartal 1 år 2022. Välkommen att lägga in din anmälan via internet eller ring slaktanmälan på telefon 0771-500 500. Notering oförändrad vecka 41. Hoppas att vi ses på Köttriksdagen i Jönköping 4-5 november – vi kommer att vara på plats!

Lamm
Vi håller fortsatt högt tempo i slakt och styckning av lamm. Vi lagrar även in till påsk 2022 eftersom bla all stek inte hittar avsättning just nu på marknaden. Notering oförändrad vecka 41. Nu är planeringsanmälan för vecka 48 tom vecka 2 öppen – välkommen med din anmälan!

Gris
Oförändrad marknadssituation och vi jobbar enligt vår plan med att sälja produkter till högsta möjliga värde genom en aktiv produktutveckling. Notering oförändrad vecka 41. Tips missa inte Alnarps Grisdag 12 oktober som i år är digital och med tema ”Hållbar grisproduktion och den växande grisen”, klicka här för info och anmälan (senast 8 oktober).

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.