2021 29/10

Marknadskommentar vecka 44

Som ett led i strategin att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag inleder nu HKScan och Tareq Taylors Maten é klar ett samarbete med gemensamt mål att öka tillgängligheten till färdiglagade maträtter lagade av kockar från grunden med passion och omtanke.

Maten é klar startades av Tareq Taylor med vänner hösten 2018. Drivkraften var en lust och tanke om att erbjuda färdiglagad mat av hög kvalitet, lagad från grunden med färska råvaror av svenskt ursprung till alla som vill äta gott och hälsosamt, men själva inte hinner med i den stressiga vardagen. Maten tillagas av kockar i eget kök i Lund och i nuläget finns det åtta olika rätter i sortimentet.

Som ett led i strategin att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag inleder nu HKScan och Maten é klar ett samarbete i form av ett försäljningsuppdrag av Tareq Taylors färdiglagade rätter mot svensk detaljhandel. Samarbetet inleds den 10 januari 2022 och ger Maten é klar tillgång till HKScans landstäckande säljkår. Extra kul tycker vi på HKScan att Tareq Taylor dessutom blev utsedd till Årets Julvärd i SVT!

Gris
Stort utbud på den svenska marknaden med lager som ökar och försämrade exportmöjligheter utifrån prisbild. Ljusglimtar är god efterfrågan på smörgåsmat och skinka. Notering oförändrad vecka 44.

Nöt
Fortsatt stort utbud på marknaden! Färsen har tagit bättre fart och en del mindre ädla detaljer skärs ner till färs. Notering oförändrad vecka 44.Vi har nu öppnat utrymme för planering av slakten kvartal 1 år 2022 – välkommen med din slatanmälan via 0771-500 500 eller logga in på www.hkscanagri.se.

Lamm och får
Affärerna rullar på och vi levererar lammstek till kampanj på bland annat Ica och Dagab till Alla Helgon Helgen. Har du missat planering av slakten vecka 48 tom vecka 2? Vi vill då be dig göra detta snarast. VI har behov av fler lamm över jul/nyår och i början på nya året. Anmälan av både får och lamm är hög nu vilket gör att vi tyvärr hämtar många poster med en veckas fördröjning. Notering oförändrad vecka 44.

Vi förmedlar fortfarande vinterlamm! Ring din inköpare eller 044-19 40 63 till Elisabeth.

Trevlig Helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.