2021 10/12

Marknadskommentar vecka 50

Så var det dags för årets sista marknadskommentarer, vi vill passa på att tacka för i år och önska en God Jul och ett Gott Nytt År!

Dagar för slaktanmälan kring jul och nyår
Kom ihåg att dagarna för sista justering av slaktanmälan ändras i och med röda dagar kring jul och nyår. Nedan ser du vilka dagar som gäller inför respektive vecka

Lamm
Vi har stor efterfrågan på lamm kring jul och nyår! Har du möjlighet att väga igenom lammen och höra av dig och anmäla fler lamm är vi tacksamma. KRAV-lamm ser bra ut, där tar vi gärna nyanmälan vecka 4 och senare.

Om du inte har planeringsanmält är det hög tid att göra detta nu för vecka 2 tom vecka 15. Påskslakt vecka 13-14.

Vecka 50 tom vecka 1 är det utökat viktsintervall för bäst betalt lamm dvs lamm ordinär lätt/tung betalas samma som lamm märkeskvalitet. Tillägg pålsskinn är fn 125 kr/st och det gäller tom vecka 1.

Nöt
Stabilt läge och vi följer våra planer. Tänk på att se över din anmälan och kontakta oss ifall vecka eller antal djur inte stämmer. Vi förmedlar dina dikalvar ifall du inte har kommit i mål med detta. Vi har också börjat få förfrågningar om avelstjurar. Notering oförändrad vecka 50.

Gris
Tack för gott samarbete kring slakt inför julen. Julskinkan går mycket bra försäljningsmässigt men för övrigt är det samma utmaningar som vi tidigare beskrivit. Notering vecka 50 oförändrad.

Scans gourmetskinka vinner pris igen
I slutet av november var det den årliga provningen av julskinka som arrangeras av Österlens grisproducenter. Skinkor testades från Scan, KLS samt Ginsten. Sällskapet som var på plats fick sedan smaka i form av ett blindtest och rösta vilken skinka man fann godast. Vi är både glada och stolta att Scans gourmetskinka vann! Tävlingen har anordnats 6 år och detta var femte gången Scan kammar hem priset men någon av våra goda julskinkor!

Anna Månsson, inköpare på HKScan som fixade så Scans goda, vinnande skinka var med i provsmakningen
Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.