2022 14/1

Marknadskommentar vecka 3

Gris
Nu lägger vi julen bakom oss och vi är glada för en ökad volym och omsättning av Scans julskinka. Marknaden är som förväntat för kvartal 1 och januari dvs svag efterfrågan på bla kotlett och karré.
Andel av tunga och överstora grisar är fortfarande en utmaning för hygien, arbetsmiljö och klagomål från Livsmedelsverket och därför ändrar vi vecka 7 i intervall för överviktsbetalning enligt nedan:

100,0-100,9 kg-0,40 kr/kg
101,0-103,9 kg för varje kilo högre-0,15 kr/kg
104,0-109,9 kg för varje kilo högre-0,80 kr/kg

Vecka 5 höjs frakt- och förmedlingsavgiften smågris med 5 kr/st.

Nöt
Marknaden är stabil en del mindre ädla detaljer skärs ner till färs. Noteringen höjs vecka 3 på storboskap med 50 öre/kg. Vi sänker bäst betalda vikt på hondjur till 250kg.

Livkalv- Vecka 6 höjs frakt- och förmedlingsavgiften livkalv med 10kr/st för säljaren och köparen.

Tack för att du ser över din slaktanmälan och meddelar ev ändringar till oss så fort som möjligt. Vi har halverat hämtningstiden efter uppdatering och ombokning av slaktanmälan. Vi hämtar dina anmälda djur plus/minus en vecka, utifrån anmäld vecka.

Lamm
Den stabila efterfrågan håller i sig på lamm. Vi prioriterar vår styckning och försäljning av Styckmästarens Utvalda. Kontraktstillägg höjs 1 kr/kg enligt plan vecka 3. Vi behöver fler lamm framförallt vecka 6 och framåt. Påskslakt sker vecka 13-14. Nu har vi genomfört den första affären där vi förmedlar avvanda lamm för slutgödning – konceptet fortsätter och skalas upp under 2022. Även du som inte säljer slaktlamm till HKScan är välkommen att förmedla lamm via oss.


Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.