2022 7/3

Marknadskommentar vecka 10

Nöt
Fortsatt god efterfrågan på det svenska nötköttet inkl färs. Tack för gott samarbete senaste veckorna med anmälan och införsel av rätt antal nöt till slakt! Vecka 11 tom vecka 13 har vi marknadstillägg för slaktnöt med betalning och avtal kopplat till vår gällande notering.

Vecka 11
Samtliga nöt över 250 kg: 50 öre/kg

Vecka 12 och 13:
Äldre nöt över 250 kg: 50 öre/kg
Ungnöt över 250 kg: 75 öre/kg

Lamm
Slutsålt på både detaljer och helfall. Vi tar gärna får och lamm omgående i anmälan. Kom ihåg att slaktplanera vecka 15 tom vecka 23 så fort som möjligt om du inte redan har gjort det. Planeringsanmälan hjälper oss lämna rätt besked till kunderna om hur mycket lamm vi kan förse dem med framåt.

Notering vecka 10 höjs 2 kr/kg

Gris
Fortsatt marknad och situation som tidigare nämnt i våra marknadskommentarer. Vecka 10 påbörjar vi produktionen inför den stundande grillsäsongen. Notering vecka 10 oförändrad.

Tack för dialogen
Tack för att ni hör av er till oss! Tack för alla samtal under veckan och tack för att ni delar era frågor och funderingar med oss. Vi gör vårt bästa för att ha dagsaktuell och transparent information att dela med oss av via HKScans inköpare, planerare och inköpschefer. Vi kommer att fortsätta att hålla er uppdaterade om läget – håll utkik här på bloggen och i er mailbrevlåda.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.