2022 14/3

Information till HKScans leverantörer med anledning av kriget i Ukraina

HKScan fördömer Rysslands attack mot Ukraina och dess medborgare. Kriget i Ukraina orsakar ett enormt mänskligt lidande och har långtgående effekter på både Europa och resten av världen.

På våra hemmamarknader i Finland, Sverige, Baltikum och Danmark är vi en viktig del i den lokala livsmedelsförsörjningen. Utöver det är vår anläggning i Polen en viktig arbetsgivare för väldigt många. Hittills har kriget i Ukraina inte haft någon påverkan på HKScans leveransförmåga.

HKScan har ingen produktion i Ryssland eller Belarus. Sedan sanktionerna som infördes av Ryssland 2014 har HKScan inte haft någon livsmedelsexport till Ryssland. HKScan har haft en mindre exportverksamhet till Belarus, men den är nu avbruten som en följd av kriget i Ukraina.

Vi hjälper till
Kriget i Ukraina har väckt en stark vilja om att hjälpa till på alla nivåer i vår omvärld. Behovet av hjälp i Ukraina är stort, men även i många andra länder dit miljontals ukrainska flyktingar nu flyr. ”Care” är ett av HKScans värderingar och vi agerar därefter – vi vill hjälpa de ukrainska krigsoffren.

HKScan har donerat 40 000 EUR i humanitärt bistånd till UNICEFs arbete med att hjälpa barnen i Ukraina. Du kan läsa mer om UNICEFs arbete i Ukraina här.

Utöver de här kan HKScan bistå med lokalt livsmedelsstöd genom matdonationer till organisationer och andra grupper som hjälper människor på flykt från kriget i Ukraina. Vi kommer att överväga alla förfrågningar om livsmedelsbistånd från fall till fall och alla donationer ska godkännas av HKScans VD.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, HKScan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.