2022 8/4

Marknadskommentar vecka 15

Kort uppdatering om läget från oss på HKScan

Vi kan konstatera att världsläget är fortsatt allvarligt och framtiden är oviss framförallt avseende hur kostnadsläget kommer att utveckla sig på sikt. Tack för att ni läser våra nyhetsuppdateringar och marknadskommentarer! Det har blivit alltmer tydligt för oss den senaste tiden att omvärldsinformation och uppdateringar om marknaden är av stor vikt för er.

Vi kan idag avisera följande noteringshöjningar vecka 15:
Slaktgrisar: +75 öre/kg
Boskap: +75 öre/kg
Lamm: Notering +2 kr/kg samt marknadstillägg +1 kr/kg
Får: +1,50 kr/kg

Vi fortsätter dialogen med kunderna inom alla olika segment dvs både Dagligvaruhandel (Retail) och Restaurang/Storhushåll (Foodservice) samt Industri. Vi får successivt igenom prisökningar hos våra kunder och vi möts av en stor förståelse för er situation hos samtliga kunder.

Arbetet med samordning av påverkan mot politiker och beslutsfattare fortsätter där vikten av stödåtgärder upprepas. Vi på HKScan fortsätter att göra vår röst hörd och driver opinion för att värna vikten av inhemsk livsmedelsproduktion, läs gärna ett av våra inlägg https://www.instagram.com/p/CbKT7NaoZqq/.

I skrivande stund har vi högt tempo i produktionen av goda charkprodukter till påskbordet och förhoppningsvis återvänder en del av värmen i lagom tid till påsk vilket kommer då bli startskottet för årets grillsäsong. Storsäljare som flintastek, grillspjut, grillspett, premiumkorvar och hamburgare finns redo att levereras ut i butikerna! Scan kommer även i år att ”äga” grillen precis som vi ”äger” julen.

Vad har hänt sedan sist?
Sedan vi kommunicerade paketet av noteringshöjningar vecka 12 har vi genomfört 6 träffar runt om i landet där nöt- och lammproducenter har slutit upp för att ta del av information och kunnat ställa frågor. Vi fortsätter med veckovisa avstämningar med vårt leverantörsråd. Vi för även diskussion med foderföretagen kring tillgång och pris på foder och råvaror såsom soja framåt.

Fortsätt att höra av er!
Vi har sagt det innan, det löser inga räkningar hemma hos er men det minsta vi kan bistå med är att lyssna och ge er bästa möjliga information så att ni kan ta rätt beslut i er verksamhet.

Kom ihåg att ni är viktiga, utan er stannar hjulen!

Fortsätt höra av dig för planering av slakt! 0771-500 500 till din inköpare eller slaktanmälan.

Trevlig helg!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till "Marknadskommentar vecka 15"